Robotic Process Automation

RPA (Robotic Process Automation) este tehnologia care permite oricui să configureze un „robot” pentru imita actiunile umane in cadrul proceselor de afaceri digitale. Roboții RPA utilizează interfața utilizatorului pentru a prelua, introduce date și a manipula aplicații la fel ca oamenii.

Roboții RPA sunt capabili să imite multe acțiuni ale utilizatorilor, dacă nu chiar toate. Se conectează la aplicații, mută fișiere și foldere, copiază și lipesc date, completează formulare, extrag date structurate și semi-structurate din documente, email-uri, formulare sau pagini web, se pot conecta la sisteme API, pot deschide email-uri și atașamente sau pot face calcule și multe altele.

Care sunt beneficiile RPA pentru afaceri?

  • Precizie mai bună – roboții RPA sunt programați să respecte reguli, nu obosesc niciodată și nu greșesc.
  • Conformitate îmbunătățită – odată programați, ei executa fluxurile fiabil și fără riscuri. Tot ceea ce fac este monitorizat și jurnalizat. Ei vor opera în conformitate cu standardele și reglementările în vigoare.
  • ROI ridicat – Tehnologia RPA poate reduce costurile cu până la 80%. Majoritatea companiilor au o rentabilitate pozitivă în mai puțin de 12 luni.
  • Scalabilitate ridicată – roboții RPA pot efectua volume impresionante de operații în paralel, pot rula pe medii desktop sau în cloud, independent sau pot asista oameni. Roboți suplimentari pot fi implementați rapid cu costuri minime, în funcție de fluxul de lucru și de sezonalitate.
  • Viteză și productivitate crescute – Angajații sunt primii care apreciază beneficiile RPA, deoarece elimină activitățile repetitive și plictisitoare.